NDA tekenen? Laat Lynn u automatisch adviseren!

27 oktober 2017

Met trots presenteert JuriBlox bv haar nieuwste juridisch hulpmiddel: NDA Lynn, een Artificial Intelligence die geheimhoudingscontracten (NDA's) kan reviewen. Met NDA Lynn krijgt u binnen enkele minuten een compleet advies over ieder artikel uit een voorgelegd geheimhoudingscontract: acceptabel, twijfelachtig of écht niet acceptabel. Het advies wordt opgebouwd middels een databank van kennis die via een neuraal netwerk is gestructureerd tot een kunstmatige intelligentie. De dienst is gratis.

De NDA of geheimhoudingsovereenkomst is een standaarddocument bij veel zakelijke transacties, met name in de high-tech sector. Partijen willen met elkaar samenwerken, maar willen vooraf vastleggen dat bepaalde zaken vertrouwelijk moeten zijn. Een NDA laten reviewen door een jurist is vaak veel werk, en ook nog eens duur. Voor veel ondernemers is dat een lastig feit. Tegelijk wil ook niemand 'blind' een contract tekenen met mogelijk negatieve consequenties.

Vandaar NDA Lynn: geautomatiseerde analyse en advies, deskundig en praktisch zoals u van ons gewend bent. U uploadt een document in Word of PDF, en binnen enkele minuten ontvangt u een keurig overzicht van alle belangrijke aspecten en hoe ernstig dit voor u is. Het systeem stelt slechts één vraag: gaat u informatie geven, krijgen of allebei? Het antwoord daarop bepaalt namelijk in belangrijke mate of een document gunstig voor u is.

NDA Lynn is opgebouwd als een neuraal netwerk, specifieker een zogeheten support vector machine waarmee de inhoud van honderden bestaande documenten in kaart is gebracht om onderlinge tekstrelaties te leggen. Zo kan het systeem onderscheid maken tussen bijvoorbeeld strenge en eenvoudige veiligheidseisen, en herkennen of een document eenzijdig is of juist ter bescherming van beide partijen.

De dienst is gratis. Als u twijfelt over de bevindingen, dan kunt u voor 99 euro een menselijk advies bijkopen. En ziet u fouten, dan is de review natuurlijk ook gratis. Daarnaast is NDA Lynn ontworpen als een zelflerend systeem, waarbij iedere gereviewde NDA wordt gebruikt om NDA Lynn te verbeteren. Wie dat niet wil, betaalt een afkoopsom van 45 euro.

Nieuwsgierig? Kijk op NDALynn.com en zie zelf hoe makkelijk het gaat.

Auteur: Niels Winters

Niels Winters is business manager bij JuriBlox B.V. Als jurist met een technische achtergrond is hij op zoek naar de juiste ICT-oplossing in de juridische branche. Met de kennis van de twee verschillende kennisgebieden is Niels bij JuriBlox verantwoordelijk voor de (door)ontwikkeling van de software evenals de technische implementatie bij klanten.

Niels heeft gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen, hij volgde daar de master Recht & ICT. Tijdens zijn studie is Niels werkzaam geweest als zelfstandig ondernemer in de IT-sector. Hij heeft ondermeer websystemen ontwikkeld voor verschillende bedrijven en gaf advies op het gebied van automatisering.

Naast zijn werk is hij actief geweest bij studievereniging LISA (studievereniging voor Recht & ICT studenten) als bestuurs- en commissielid.

Meer nieuws

PrivacyBlox over de AVG [20/20]: de AVG checklist - wat staat u te doen voor 25 mei?
PrivacyBlox over de AVG [19/20]: mag je altijd worden vergeten onder de AVG?
PrivacyBlox over de AVG [18/20]: mogen persoonsgegevens nog buiten de Europese Unie worden opgeslagen?