Menu

Geef uw inkoper een NDA op maat

26-apr.-2018

Voor een inkoper of salesmedewerker is het welhaast het tweede visitekaartje: de NDA of geheimhoudingsovereenkomst. Zonder NDA is het lastig praten over een potentiële nieuwe deal, dus het ligt voor de hand deze standaard paraat te hebben. Menig inkoper of salesmedewerker heeft dan ook een PDF van dat document bij de hand. Maar past dat nog wel bij deze tijd, één zo’n document?

Een NDA is een van de meest gesloten contracten. In beginsel is de strekking altijd hetzelfde: er wordt informatie uitgewisseld met het oog op een bepaald doel, en deze informatie is vertrouwelijk voor een zekere periode. Maar al snel gaat het mis: de ene NDA is zeer breed – alles is vertrouwelijk – en de ander zeer beperkt – alleen waar expliciet GEHEIM op staat, is vertrouwelijk. De ene NDA eist een jaar geheimhouding, de andere tien. Reverse engineering wordt verboden of geheel niet genoemd. Een boete van tonnen, of alleen een ‘irreparable harm’ clausule. En ga zo maar door.

In de praktijk ziet menig businessmedewerker zich dan ook genoodzaakt de bedrijfsjurist erbij te halen voor een nieuw te tekenen NDA. Daar is altijd grote haast bij en het zakelijk belang is potentieel groot. Maar voor een jurist vergt het beoordelen van een NDA altijd de nodige tijd.

Met een NDA-generator wordt dit probleem snel opgelost. Een salesmedewerker of inkoper kan op basis van zijn ervaring vaak prima zeggen wat de wens is. Streng of niet, lang of niet, wel of niet ingaan op software, en hoe hoog moet de boete zijn. Deze opties komen in zo’n generator langs, en de antwoorden leiden dan tot een NDA die aan de wensen voldoet. De tekst daarvan is uiteraard door de bedrijfsjurist opgesteld en beschermt dus de belangen van het bedrijf.

Mochten er naar aanleiding van een gegenereerde NDA toch nog vragen komen, dan zijn die een stuk makkelijker op te lossen. De jurist kent immers de basistekst en mag er dus vanuit gaan dat die goed is. Zo blijven alleen de krenten uit de pap over. En voor de businessman leidt dit tot sneller daadwerkelijk zakendoen. Win-win!