Menu

“95% van de contracten is standaardwerk. Dat kun je ook automatiseren”

26-apr.-2018

Twee weken geleden was Niels Winters – business manager bij JuriBlox – te gast bij Fast Moving Targets’ Top Names, het internetprogramma waar wekelijks de trends in de digitale wereld worden besproken. In het programma legt Niels uit dat de juridische sector digitaal nog niet zo ver is als wordt gedacht.

Automatisering van standaardwerk duurt wat langer dan gedacht “95% van de contracten is standaardwerk. Dat kun je ook automatiseren”, aldus Niels Winters. Al in 1997 werd er in de vakbladen gesproken over het automatiseren van het standaardwerk, echter zijn er nog maar weinig partijen die de stap naar digitalisering durven te wagen. Vooral in de traditionele beroepsgroepen zoals de advocatuur en het notariaat is er angst voor implementatie van IT-systemen, ondanks dat de nieuwe technieken met enthousiasme worden ontvangen.

Verdienmodel juridische sector verdient een update De angst komt grotendeels voort uit het verdienmodel dat veelal wordt gehanteerd. Er wordt vaak nog gefactureerd op basis van het gewerkte aantal uren. In het geval dat automatisering een vermindering van de declarabele uren oplevert, leidt dit ook tot een lagere omzet. Om de veeleisende klanten te kunnen blijven bedienen, is het noodzakelijk om het verdienmodel te veranderen. En daarbij kan het gebruik van IT juist een belangrijke rol spelen.

JuriBlox wil graag ondersteuning bieden bij de digitalisering en automatisering van het juridische werk. Op het moment dat er regelmatig (juridische) documenten of adviezen worden gemaakt, kan JuriBlox dit werk vergemakkelijken. Door het gebruik van eigen standaarddocumenten of die van JuriBlox kunnen documenten in een handomdraai worden opgesteld. Hiermee is het mogelijk om de veeleisende klant (proactief) te blijven voorzien van de service die wordt verwacht.

Bekijk het gehele interview hier en lees eveneens het bijbehorende artikel.